Sporten

Door in beweging te blijven, blijf je lenig, niet alleen van lichaam, maar ook van geest

Marathon Rotterdam

De medaille is binnen! 1/4 marathon Rotterdam 2019

Daarom sport ik regelmatig. Hardlopen is daarvan de afgelopen jaren de favoriet geworden, naast zwemmen. Hardlopen kun je overal, op elke gewenste tijd. En met name dat komt mij goed uit. Door mijn opdrachten in het hele land, heb ik regelmatig veel reistijd. Vaste sporttijden zijn er dan niet altijd bij.

Hardlopen maakt je kop leeg, en tegelijkertijd helpt het mij juist ook vaak om dingen te overdenken tijdens het lopen. Een toekomstdoel is om nog eens keer een ijsrun mee te maken in het hoge Noorden.

Naast hardlopen ben ik een enthousiast aanhanger van theatersport, improvisatietheater. Het is gebruik maken van je intuïtie en improvisatie, je laten verrassen. Het is vooral ook loslaten van het geplande en het vooraf willen weten dat…

Improvisatietheater heeft alles te maken met ‘ja, en… ‘  met respect voor elkaar, met de ander laten schitteren. Durven te falen, en daar hartelijk om te kunnen lachen.

Improvisatietheater doe je met elkaar. Samen schitter je, samen ga je soms heerlijk af, met een lach!

Co-creeren, samenwerken, loslaten, durven  en lachen

Onnodig om te zeggen dat dit juist elementen zijn die je als interimmer of projectleider in veel verschillende situaties flexibel en relaxed maken, waardoor je kunt blijven focussen op wat er gebeurt en je je door verrassingen of onvoorziene omstandigheden niet snel uit het veld laat slaan.