Retail enzo

Retail enzo

Een week vol afwisseling. Bij BO begint de collega voor wie ik waarneem weer langzaamaan. Dat is mooi. We stemmen af , wat blijf ik voorlopig doen en wat pakt zij op om weer terug te komen op haar stekkie waar de trein is blijven rijden het afgelopen half jaar. Tot eind van het jaar zijn we er beiden, dus zij kan rustig opstarten en ik kan langzaam maar zeker overdragen en naar de achtergrond verdwijnen. Nou ja, verdwijnen: dan ga ik aan de volgende klus in BO beginnen: opstarten voor het project plug-in en andere vormen van dienstverlening in de gemeente R. Leuk vooruitzicht: nieuwe zaken opzetten. Mooie klus.

In deze week werd ook het retailbureau van de bibliotheken officieel geïnstalleerd. Een geanimeerde dag in de @Verkadefabriek in Den Bosch. Mooie locatie. Ik houd wel van die industriële sfeer en het gebruik van oude fabrieksgebouwen voor nieuwe toepassingen. De Van Nellefabriek in Rotterdam is ook zo’n geslaagd voorbeeld. Mooie gelegenheid om weer contacten aan te halen en te netwerken.

Inspirerende presentaties: van Mabel Nummerdor : @missMMarketing http://www.sparkavenue.nl/home/ en van @hanstietema van Kaldi Coffee http://www.kaldi.nl  @hanstietema.

Goede verhalen, goede sprekers, goede concepten. Bibliotheken: doe er je voordeel mee. De centrale boodschap: als je grootste klantengroep ‘vrouwen’ is (sic) gebruik dan feminime marketing en als je concept franchise is: houd je aan de uitgezette lijn van de franchisegever (lees: het retailbureau) In beide gevallen is jouw eigen taak: zorg voor geïnspireerd en inspirerende personeel: die maken het verschil en zorgen voor omzet en klantenbinding.

Een waardevolle dag.

Donderdag weer een heel andere, maar zeker minstens zo inspirerende bijeenkomst: de visie van de Rabobank op de Prinsjesdagbegroting. Als lid van de ledenraad zakelijk van de Rabobank Schiedam-Vlaardingen http://www.rabobank.nl/bedrijven/lokalebanken/schiedam-vlaardingen/ ben ik hier zeker ook in geïnteresseerd.  Een goede spreker: econoom Wim Boonstra van Rabobank Nederland. Wat een kunst is: een verhaal wat snel erg droog en saai kan zijn, vertellen op een manier die je blijft boeien, met de nodige humor (jazeker, ook in crisistijden!), relativering en vooral aansprekende voorbeelden. Deze man verstaat die kunst en heeft ook na een goed uur nog volledig de aandacht. Hulde voor de organisatie.

Eind van de week een paar leuke gesprekken gevoerd om verder te gaan met mogelijke opdrachten of uitwerkingen van ideeën. Fijn als mensen enthousiast zijn over je ideeën en prettig als mensen je weten te vinden als ze wellicht een opdracht voor je hebben. Dan is het geen probleem om op zaterdag nog een offerte uit te werken.

Een mooie afsluiting van de week tenslotte het persoonlijke gesprek bij de bank over pensioenvoorzieningen, want als Zelfstandig Professional moet je daar natuurlijk wel zelf voor zorgen. Goede en prettige adviseur, maar dat er bij mijn zakelijke huisbank goede, prettige mensen werken, daar was ik al van overtuigd.