Bibliotheek West Achterhoek

Wieb Broekhuijsen, voorzitter RvT Athena Vrijescholen en bestuurder Bibliotheek West-Achterhoek

‪”Vrolijk, slim en daadkrachtig loodste Margareth Bibliotheek West-Achterhoek door een ingewikkelde ICT-migratie. Ze loste problemen op, hield mensen bij elkaar en gaf kundig advies bij lastige beslissingen. Daarnaast verbond ze zich zo met de organisatie, dat er een heleboel extra adviezen kwamen. To-the-point, allemaal. Ik beveel Margareth van harte aan!”

 

adviseur en projectleider ICT

In Doetinchem ben ik gevraagd als adviseur en projectleider voor het project ‘vernieuwing ICT omgeving bibliotheek West Achterhoek’ en direct daarop aansluitend de migratie naar het bibliotheek-automatiseringssysteem VSmart.

Deze opdracht omvatte de werkzaamheden die nodig waren om het gehele project te coördineren, begeleiden en operationeel op te leveren. Dit besloeg de gehele periode en fasering van inventarisatie, opstellen PVA en PVE, het  volledige aanbestedingsproces inclusief contractbesprekingen een gunning en het direct daaropvolgende uitvoeringsproject tot en met oplevering en evaluatie van de nieuwe publieks- en kantooromgeving, inclusief front- en backoffice en bibliotheekautomatisering.

Onderdeel van de opdracht was ook het onder de loep nemen, doorlopen en aanpakken van een aantal werkprocessen en de informatie-architectuur en deze zo efficiënt en effectief mogelijk (her)inrichten.

Direct aansluitend  op de vernieuwing van de ICT infrastructuur en -inrichting heb ik de migratie naar het bibliotheekautomatiseringssysteem VSmart begeleid.

Bij elkaar complexe migraties door de veelheid van veranderingen en vernieuwingen in een relatief korte periode, die nieuwe wijzen van werken voor de medewerkers met zich meebracht.