om van te watertanden

om van te watertanden

Er gebeurt veel op technologische gebied. Op zondag de krant van vrijdag nog even lezen en op allemaal mooie, leuke, nieuwe initiatieven stuiten. Heerlijk. De 3D printer komt binnen handbereik. En dan vooral de zelfbouwversie de www.ultimaker.com  O, dat kriebelt …. Niet dat ik ‘m zelf in elkaar zou zetten, dat zou ik aan mijn technische begaafde lief vragen… ook qua kosten is het te overzien. Zou toch wel heel erg leuk zijn, zelf je exclusieve iPad hoes maken, compleet met je logo in 3D, of je eigen relatiegeschenken bedenken en uit de printer laten rollen, exclusief voor goede opdrachtgevers…. Nog een jaartje om verder uit te denken. Het kan wel eens erg lucratief zijn om volgend jaar een van mijn gewaardeerde opdrachtgevers te worden… je houdt er wellicht een exclusief kerstcadeautje aan over. Iemand interesse om de aanschaf en het gebruik van de 3D printer mee te delen? om van te watertanden….

Verderop in de krant nog zo’n origineel idee: www.secretpostcards.eu. 250 Kunstenaars worden gevraagd een kunstwerkje op ansichtkaartformaat te maken en die kunstwerkjes worden vervolgens tentoongesteld en ‘anoniem’ verkocht. Voor een heel betaalbare prijs Jammer dat ‘t in Maastricht is, daar kom ik de komende week helaas niet. Iemand die voor mij een kunstwerkje wil bemachtigen en wel in de buurt is of er niet al te ver voor hoeft om te rijden? Zou er interesse zijn om het evenement volgend jaar in de regio Rotterdam te organiseren, ik wil wel meehelpen met de realisatie daarvan op een mooie locatie. Ook dit is een uitermate leuk idee om relaties een origineel geschenkje te doen. Om van te watertanden…

En tot slot letterlijk watertanden. Pas weer drie weken terug in Zweden en het kriebelt al weer. Gelukkig is er dan de Zweedse kerstmarkt in Rotterdam www.zweedsekerk.nl waar het elk jaar in november drie dagen kerst is in Zweedse sferen. Ideaal om kerstcadeautjes voor familie en vrienden te kopen, maar vooral om weer even die heerlijke zweedse smörgås te eten, met garnalen, met zalm, met zweedse balletjes en rode bietjes… mmmm smullen. Vers gemaakt, gezellig snoepend tussen de Zweden in Nederland. Weer even Zweeds praten, sfeer proeven en heimwee krijgen en voor je weggaat nog genieten van een glaasje warme glögg met rozijnen en amandelen.

Voor wie deze Scandinavische sferen kan waarderen: komend weekend is het kerstmarkt in de Finse kerk in Rotterdam (want dat doen die Scandinaviërs goed: ieder land gunt elkaar het feestje, dus om de beurt hebben ze hun eigen kerstweekend in november. Een aanrader! Om van te watertanden!