ieder kind is nr 1

ieder kind is nr 1

Ik vind dit een mooie foto om het jaar mee af te sluiten.  Omdat het eigenlijk alles zegt en alleen een onderschrift nodig heeft.

Onderschrift:

‘Alleen maar nummers 1. Kretsloppet (een jaarlijkse hardloopwedstrijd door Borås waar ook altijd een kinderloop aan verbonden is-MB) is een krachtproef, zelfs voor fotografen, zeker niet in het minst als men alles wil documenteren en alle beelden in realtime op internet wil zetten. Het is als een eenmans directe uitzending die tegelijkertijd plaatsvindt aan de start, aan de finish en tijdens de loop. Extra stressvol is het om op korte afstand te fotograferen als ze in razende vaart op je af komen en je moet rennen om ze ook weer aan de finish te treffen. Hier trof fotograaf Axel Godda de loop met alleen maar nummers 1. ‘

Bron: Foto Borås Tidning – zondag 30 december 2012 / Fotograaf Axel Godda / Kroniker Anton Hedberg

Op deze manier omgaan met competitie: ieder kind komt thuis met het verhaal dat ie winnaar is. Is het niet mooi? Er bestaan immers geen verliezers onder kinderen!

Ieder kind is een winnaar. Zo mooi kan het zijn. En zo typisch Zweeds. De kinderen staan altijd op de eerste plaats in deze samenleving.

Zoals ook bij de ICA het bord staat: ‘ onze toekomst is zo goed als onze kinderen het hebben’. Mooie levensfilosofie….

Skål! Gott nytt år!