het meervoud van lef is leven

het meervoud van lef is leven

een jaar kan zo mooi beginnen dat het bijna onwerkelijk  is. Na twee heerlijke weken nietsdoen is het weer lekker om aan de slag te gaan. En als er dan meteen in die eerste werkweek van het jaar zoveel mooie dingen om je heen gebeuren en je zoveel mooie mensen ontmoet, krijg je daar wel erg veel energie van en voel je je heel erg rijk.

Een van de momenten was de netwerkbijeenkomst van DeLimes. Toeval bestaat niet maar Twitter heeft het toeval voor mij wel georganiseerd die week, anders was ik er mooi niet bij geweest: de netwerkbijeenkomst, nieuwjaarsborrel maar vooral ook reünie met de medecursisten van #summercourse2010. Op de plek waar onze groep het Rijnlands verder ontdekte en we onze eigen trektochten begonnen. Het blijft bijzonder om zoveel geestverwanten te ontmoeten en meteen weer zo vertrouwd te zijn met elkaar. ‘t Maakt niet uit dat je elkaar misschien een, twee jaar of langer niet gezien hebt en soms alleen even elkaar een tweet stuurt.  Het maakte bij mij ook weer herinneringen los aan die week. Die week die ook voor mij veel betekend heeft: het heeft  er mede toe geleid dat ik als zelfstandige ben gaan werken en doe wat ik graag doe op de manier die bij me past.

Ik herinnerde me vooral de woensdag in die week, de dag van bezinning, inzicht, innerlijk… Het kantelpunt voor mij: de stukjes vielen op hun plek. De wijze van werken, van omgaan met elkaar, verbinding,  de kracht van aandacht…. Alleen het hoe, wat en wanneer…. Dat was er nog niet precies. Maar dat was er binnen een half jaar wel. Door t te laten gebeuren , door te durven los te laten, in m’n eigen kracht te gaan staan. Ik herinner me nog dat ik in de Rijnlandweek mijn woensdagblog afsloot (met dank aan Jaap Peters) met ‘het meervoud van lef is leven. Heb ik lef?’

Een half jaar later gebruikte ik het in mijn aankondiging naar zelfstandig professional en was het vraagteken bijna weg en aangevuld met een uitroepteken. En inmiddels is het al geruime tijd een groot uitroepteken en ben ik ontzettend blij het lef getoond te hebben. Ik haal veel energie uit de dingen die ik nu doe, omdat ik ze op mijn manier kan doen, en daarmee iets kan bijdragen aan andere organisaties, iets kan toevoegen tijdens mijn aanwezigheid en mijn manier van werken en vooral kan bijdragen om anderen te laten schitteren.  Aandacht geven, waarderen en vertrouwen op hun vakmanschap. Verbinding maken…. Ik word er blij van, heb veel energie, voel me krachtig en ontspannen en ben meer in evenwicht dan ooit tevoren.

De Rijnlandweek en de mensen die ik daar heb ontmoet en leren kennen hebben daar aan bijgedragen en ik ben daar erg blij om. Dat werd ik me afgelopen week weer even heel erg bewust. Een mooi begin van het nieuwe jaar.  Op naar de trektocht dit jaar. Het wordt een mooi jaar en dat wens ik iedereen toe! De toekomst is begonnen!