De ipad is back again

De ipad is back again

Beetje onwennig zonder Ipad, want die is ter reparatie- wifi loos is nl geen optie voor een Ipad- op pad. De eerste twee dagen van de week weer gereserveerd voor opdrachtgever BO. Het is zo fijn om met mensen te werken die erg veel zin hebben in hun nieuwe baan en ‘als de brandweer’ gaan. Daar krijg ik ook weer energie van. Goede contacten gelegd met collega M. voor een project, zodat die nu ook verder kan met de plannenmakerij. Goede gesprek met collega E, die nog hevig twijfelt of zijn huidige rol wel bij hem past. Ik zie hem worstelen en probeer hem voldoende inzicht te geven om een goede keus te maken, die bij hem past. Hij zal zelf de keus moeten maken. Hoop wel dat we hem behouden voor de organisatie, in welke vorm dan ook.

Deze week ook weer volop netwerken. Op uitnodiging was ik bij de jaaropening van @demaatschappij, departement Waterweg-Noord. http://www.de-maatschappij.nl/cms/department_page.aspx?dep_code=28 Een netwerkorganisatie die vooral de samenhang en de samenwerking tussen ondernemers en kennisinstellingen bevordert. Goede sfeer, informeel en welkom. Ik overweeg er lid van te worden. Een goede bijeenkomst die ook weer oude contacten met het Life College  http://www.lentiz.nl/lifecollege nieuw leven heeft ingeroepen.

De dag daarna de reis naar Epe, voor de vergadering van de Vereniging van Bibliotheek Leveranciers- (VVBL) http://www.vvbl.info/nl/home in hotel Denneheuvel in Epe. Mooie locatie voor een nieuwe brancheorganisatie die vooral gesprekspartner voor overheid en landelijke belangenorganisaties en andere brancheorganisaties wil zijn. OCW, VOB, SIOB, Bibliotheek.nl, SSPN zijn de partners waar de banden mee gelegd moeten worden. Belangrijk is dat de komende tijd een goede visie wordt ontwikkeld, branchebreed en redenerend vanuit de eigen sterkte Dat vraagt brainstormen, delen van de eigen kennis en ervaring en elkaar meenemen in deze ontwikkeling. Daar staat of valt straks het succes- lees: serieuze gesprekspartner zijn voor de partijen die het beleid vaststellen- mee. Visieontwikkeling is mi het eerste wat we moeten gaan formuleren met daarbij de focus voor korte, middellange en lange termijn.

Eind van de week een goed bericht: de Ipad on weer afgehaald worden. Bij het afhalen bij ICentre bleek dat er niets gerepareerd was, maar ik een gloednieuw exemplaar mee terugkreeg. Lang leve de back-up thuis. Dit is dus wel waar Apple sterk in is- als je je back up goed maakt is het opnieuw installeren van een nieuw of vervangend apparaat piece of cake en ga je vrolijk verder waar je gebleven was.