2016: wat is jouw strategie?

De langste donkere dagen zitten er inmiddels weer op, de eerste goede voornemens –die-toch-niet-zo-goed-bleken-te-werken zijn al weer in de prullenbak verdwenen, blue monday is achter de rug, er is zelfs voorzichtig sprake van lente-verschijnselen…dus nu kunnen we met een gerust hart zeggen: 2016 is gestart. Volop! Kansen voor een vers nieuw jaar!

Tijd dus om je strategie voor dit jaar helder te hebben. Welke visie heb je op de ontwikkelingen van je organisatie. Wat wil je bereiken en vooral ook: hoe ga je dat inzetten: welke strategie kies je daarvoor. Om in termen van het edele aloude schaakspel te spreken: welke pionnen schuif je naar voren. En dan is de vraag: heb je alle pionnen zelf in huis of is het soms beter, verstandiger, of zelfs noodzakelijk om daarvoor tijdelijk anderen in huis te halen. De strategie te kiezen om tijdelijke pionnen van buiten in te zetten die andere ervaringen, inzichten of specifieke deskundigheid meenemen. Die kunnen delen wat elders al in ontwikkeling, reeds beproefd of ervaren is. Die de ontbrekende schakel zijn om de brug te slaan naar je doel. Om net even die extra impuls te geven.

Zodat je ook aan het eind van dit jaar weer kunt zeggen dat je trots bent omdat je bereikt hebt wat je wilde. Je wilt immers uiteindelijk de koning van de winnende kleur zijn.

Welke pionnen zet jij dit jaar strategisch in?

Als die tijdelijke pion van buiten, geniet ik van die rol, en vind ik meest bijzondere daarvan misschien nog steeds wel dat je voor een tijdje iets toe kunt voegen aan de ontwikkeling van een organisatie en de mensen die er werken. Net die schakel te zijn waardoor zaken in gang komen, versnellen of gerealiseerd worden. Ik ben in mijn element als ik mijn inzichten en ervaring kan delen, kan verbinden, iets kan neerzetten en mee helpen opbouwen om daarna weer verder te gaan om elders iets anders op te pakken. Een mooie combinatie vaak van elkaar aanvullen, versterken en zo verder komen. Zelf, als persoon, maar zeker ook met elkaar in onze organisaties.

En met inmiddels ook een jaartje op mijn eigen kalender erbij, zie ik ook weer veel nieuwe kansen en vervul ik ook in 2016 graag die rol van tijdelijke pion, maar dat spreekt voor zichzelf.

Ik ben er klaar voor en ik ben benieuwd naar jouw plannen!

 

Margareth Bles

info@mbles.nl

06-27091588